Na een intensieve voorbereiding is Dance Masters, op 15 september 2012, met ruim 40 deelnemers van start met een eigen opleiding. Deze opleiding is in samenwerking met de huidige FDO en de WDC tot stand gekomen. Mede daardoor erkennen beide organisaties de opleiding en geven u bepaalde rechten tot registratie.

Uitgangspunten bij de Dance Masters/WDC-opleiding zijn de techniek van Alex Moore en Walter Laird; de internationaal toonaangevende technieken als ook bij de WDC aangenomen. Voor deze onderdelen is een examen voorzien als afronding van de opleiding.

Voor de overige onderdelen is bezoek van de workshops verplicht. Per niveau (student teacher, associate, licentiate en fellow) vindt certificering plaats, zowel door de FDO als door de WDC. Elk niveau wordt door ons intensief begeleid in de vorm van workshops met een tweeledig doel:

 1. verstrekken van informatie over diverse onderwerpen van belang.
 2. het bijhouden en eventueel bijsturen van de vorderingen per kandidaat.

Deze workshops worden maandelijks centraal gegeven en zijn verplicht te volgen.

Na 1 jaar bent u klaar met een niveau (student teacher) en kunt u verder!
Na 2 jaar heeft u het niveau associate behaald.
Na 3 jaar bent u volledig opgeleid en op het niveau van licentiate. Er is ook voorzien in een instroom-traject, waarbij kandidaten vrijstelling kunnen krijgen voor diverse onderdelen. Met name de technische onderdelen die reeds via andere instanties zijn gedaan.

De opleiding is eigentijds en behandeld de volgende onderwerpen:

 1. Techniek
 2. Lesgeven
 3. Trainen
 4. Coachen
 5. Jureren
 6. Scruteneeren
 7. Diverse onderwerpen voor bedrijfsvoering.

Afhankelijk van uw persoonlijke invulling zijn bepaalde onderdelen uiteraard meer van belang.

Heeft u het voornemen ons vak in te gaan? Doet u dit eigenlijk al maar hebt u nog geen erkende opleiding? Informeer dan naar de mogelijkheden en kosten van een gedegen, internationaal erkende opleiding. Bedenk dat ook afzonderlijke modules voor u van belang kunnen zijn. Wij helpen u graag verder en stellen uw persoonlijke pakket samen! De opleiding is inclusief alle benodigde registraties bij de erkennende en examinerende instanties en verlenen tevens de daaruit voortvloeiende rechten.

Contract-adres voor informatie opleidingen: This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it

Laatste nieuws

Dance Masters/WDC Deelexamens

 • Zondag 1 november '15
 • Zondag 17 januari '16
 • Zondag 28 februari '16
 • Zondag 10 april '16
 • Zondag 19 juni '16